Följ med till Världsungdomsdagen i Lissabon 2023

posted in: aktuellt | 0

Världsungdomsdagen

”Maria gav sig i väg i hast”  Följ med på pilgrimsfärden till Världsungdomsdagen i Lissabon 2023!

Förutom informationen nedan, så kan ni kontakta Mira från vår församling som kommer att följa med som ledare för mer information. Mira nås på 073 673 47 88.

Vad är Världsungdomsdagen?

Ungefär vart tredje år firas den internationella Världsungdomsdagen (VUD) på någon plats i världen. Sommaren 2023 inbjuder påven alla världens ungdomar till Portugals huvudstad Lissabon, för att samlas kring temat ”Maria gav sig i väg i hast” (jfr Luk 1:39).

Mer än en miljon unga från hela världen väntas vallfärda till Lissabon för att träffas, be och dela trons glädje. Musik, katekes, hav av färgglada flaggor och långa matköer är delar av VUD-upplevelsen. Några av höjdpunkterna är att tillsammans med påven be Korsvägen och vandringen till det stora fältet där pilgrimerna övernattar för att på morgonen fira en stor utomhusmässa med påven. Denna manifestation av den universella kyrkan vill främja fred, enhet och solidaritet bland alla folk, och är ett tillfälle för evangelisation och förnyelse för hela kyrkan.

Veckan i Lissabon föregås av ”Dagarna i stiften”. Då välkomnas pilgrimerna i något av Portugals stift, för att under en vecka bo i värdfamiljer och tillsammans med en lokal församling uppleva utflykter, kultur och religiösa traditioner.

Ta del av den internationella VUD-sången och annat material här.

Anmälan

Vi reser till Portugal tisdagen 25 juli 2023 och kommer hem igen senast tisdagen 8 augusti.

Anmälan för deltagare är öppen 20 november 2022 – 31 januari 2023. Åldersgränsen är 16–35 år. Paketpriset för att delta i den gemensamma resan från Sverige är 6000 kronor. Räkna också med fickpengar för egen del. Läs all samlad information med anmälningsvillkor och resepolicy här.

Vill du ha nyhetsuppdateringar? Kontakta ledningsgruppen för att få kommande utskick på mail.

Information om medverkan

Länk till anmälan hos vår samarbetspartner resebyrån Resia

Förberedelser och intresseanmälan att medverka

Be gärna med oss i förberedelse för pilgrimsresan till Lissabon 2023. Särskilt den 23:e varje månad kan den officiella VUD-bönen bes, till exempel som avslutning till rosenkransen.

Vill du medverka till VUDen som funktionär? Vi söker nu framför allt personer som kan vara 10-gruppledare, men även kompetens inom sjukvård och sång efterfrågas. Kontakta ledningsgruppen om vad du vill bidra med, så hör vi av oss med mer information.

Intresseanmälan ledare

Intresseanmälan andliga medvandrare

Ungdomsorganisationer, rörelser och grupper som är intresserade av att åka till Lissabon med den gemensamma VUD-resan för Stockholms katolska stift är välkomna att kontakta ledningsgruppen.

VUD-teamet och kontaktuppgifter

Elin Jönsson, VUD-koordinator

Louise Tullberg, vice VUD-koordinator

Alexis Alling, andre vice VUD-koordinator

Välkommen att kontakta ledningsgruppen genom vud@katolskakyrkan.se.

Övriga kontaktpersoner:

F Joseph Rizk, liturgisk samordnare

Syster Basma Alkas Ishak, förbönssamordnare

Tidigare publicerad information:

I detta informationsblad finns utförlig information om hur upplägget kring pilgrimsresan till VUD är planerat.